was successfully added to your cart.

Winkelmand

Eerste internationale Bitcoin lening

By 12 mei 2018Hotnieuws

Duitse internetbank wordt eerste instelling die lening verstrekt met Bitcoin …

Radoslav Albrecht, een Duits staatsburger, richtte zijn eerste internetbank op om krediet te geven aan klanten overal ter wereld met behulp van Bitcoin.

Deze virtuele bank, genaamd Bitbond, maakt gebruik van crypto-valuta’s zoals Bitcoin om snelle en goedkope leningen over de hele wereld te leveren.

Oprichter Albrecht, die Reuters TV interviewde op zijn kantoor in Prenzlauer Berg, een van de chiquere buurten van Berlijn, zei: “Traditionele geldtransfers zijn duurder en kunnen een paar dagen duren vanwege wisselkoersen. Betalingen met Bitbond worden gedaan zonder rekening te houden met waar de klanten zich in de wereld bevinden. Het zal heel snel via internet worden gedaan en daarnaast, de kosten voor de account en dergelijke worden tot een minimum beperkt. ”

Het krediet dat aan de klant wordt gegeven, bestaat voor enkele seconden of minuten uit crypto-valuta’s zoals Bitcoin en wordt vervolgens onmiddellijk omgezet in de valuta van het land van de klant of de gewenste valuta. Dit heeft geen invloed op de schommelingen van de fluctuaties in de eenheidsprijs van de crypto-valuta’s.

Bitcoin is eerder gebruikt als onderpand voor leningen, maar de internationale valuta heeft een eerste stap gezet op het gebruik van overschrijving.

Sinds de oprichting door Albrecht van dit servicebedrijf in 2013 is het bedrijf gestaag blijven groeien onder zijn klanten. Het huidige kantoor heeft nu 24 werknemers uit 12 landen. De maandelijkse gemiddelde statistieken van de bank zijn ongeveer 100 klanten en ongeveer $ 1 miljoen.

Albrecht zegt dat de meeste klanten kleine bedrijfssites bezitten die freelance draaien. De leningen zijn deels klein en bedragen niet meer dan het bedrag van $ 50.000. In 2016 ontving Bitbond officieel bankregistratie en veel beleggers hebben het sindsdien ontvangen.

De acceptatie van Bitcoin in Duitsland is erg snel. Het enige land voor Duitsland is Bitnodes, dat de locatie bepaalt van de Bitcoin-knooppunten die gegevens doorgeven over nieuwe transacties.

Leave a Reply